Tisdagstema - Yta


Denna "skål" använder jag som blomkruka på balkongen (den är större än det framgår av bilden) och varje gång jag sitter och tittar på den förundras jag av dess patinerade yta som förändrats under åren.

Den är tillverkad i stengodslera men har aldrig blivit bränd en andra gång vilket innebär att den fortfarande är porös och därmed har kunnat patineras på detta underbara vis. Jorden och vattnets olika salter och material tränger in och igenom och bildar det vackra mönstret.

Tyvärr så har tidens tand en annan negativ effekt på porös lera... den vittrar sönder som du kan se på kanten. Men än så länge njuter jag av dess yta.

2 kommentarer:

 1. Titta... där är den, ju! Fin!
  Som du såg inne hos mig, så kunde jag absolut inte sansa mig alls idag...fniss

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack får titten ,är mycke inponerad,du är så duktig.Man har mycke att läsa och se i din blogg.
  hoppas jag blir lika duktig som du.
  Kram..

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...