Ibland kan jag längta tillbaka…till den tid då Gerda-Thyra och jag gjorde allt tillsammans, bl.a. sydde vi påspåsar och tehuvar som vi sålde runt om i stan, men framför allt tog vi promenader och letade efter intressanta tyger och applikationer till dessa, och sedan satt vi tillsammans och ritade och spånade, ibland flippade vi ut rejält i våra kreationer men vi hade otroligt roligt tillsammans. Här är ett axplock av dem som mitt bidrag till tisdagstemats " Längtan"

Nu undrar vi båda två om dessa påspåsars tid är över, själva kan vi inte klara oss utan och inte längtar jag tillbaka till den tid då plastpåsarna välde ut ur lådor och skåp. Visst finns det moderna plastbehållare att ha under diskbänken men nog tycker jag att en påspåse är roligare, som även fyller sin funktion som en dekorativ färgklick i köket, och det går nästan i hur många plastkassar som helst i denna tygkorv. Hur har du det med dina påsar, använder du påspåse att förvara dom i, eller vad använder du ?


3 kommentarer:

 1. Vad kul att se de här gamla påspåsarna! Tänk, jag hade glömt bort de flesta av dem...!
  Den blå-vit-randiga med burkarna har jag ju en av i stugan... men de andra...t.ex rutiga linne-påsarna kom jag inte ihåg... och så fin den i oblekt linnetyg är!
  Ja, jösses... jag undrar HUR många vi har sytt egentligen!?
  Men vet du vad...jag har fortfarande mycket svårt för den med äpplena!!!!Fniss...Kommer du ihåg vad vi avskydde det tyget till slut?

  SvaraRadera
 2. Hej Marlene...så roligt att du kikar in.. roligt me en till som e lika kermik-tokig som jag själv..
  Tuuusen tack, så snäll du e. Din keramik e ju superfin me..å alla sätter ju sin egen lilla prägel på sina saker..om man bara hade mer fantasi, men den kommer ju å går.
  SÅå läckra påsar du sytt..du e lite allt i allo du..de e ju bra.
  Hoppas du får en fin dag..nu ska jag å min dotter baka lite bröd..slut i frysen..bäst å fylla på. Kika gärna in igen..jag e oftare in på min andra blogg...mitt-inre-rum.blogspot.com
  ibland glömmer jag som av å kika in på mina 3 andra sidor..hihihi..minnet sviktar ibland. Ha de bra..kram på dej..Helén

  SvaraRadera
 3. Helan: Tack själv, och visst går det ivågor, och ibland är det fantasin som är för mycket, går inte alltid att omvandla till verklighet *fniss* Klart jag tar vägen bort till dej då och då.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...