Miniatyrer av konst - ATC

Små kort (64 x 89 mm) vars hela idé är att du byter dom med andra som också tillverkar ATC-kort. Dessa är inga kopior utan små konstverk var och en originell i sitt utförande. Vem som helst kan skapa dem och de kan bytas var helst du träffar på någon som byter.

Här har jag skapat ett eget där jag lekt lite med tyg, broderigarn och luffarslöjdstråd. Denna ska jag byta med någon av dem som lämnats in i en hantverksaffär här hemma.
Projektet startade 1997 av en konstnär från Zurich, Vänci Stirnemann.
Meningen är egentligen att man ordnar träffar och byter men detta har ju utvecklats de sista åren. Dessa små konstminiatyrer tar man inte betalt för utan det hela bygger på bytesprincipen.

Så det är bara att sätta igång att tillverka, antingen du målar, tecknar, broderar, syr etc. och sedan byta. Det är så kul att samla på dessa små konstverk som andra lagt sin själ i. Man känner sig liksom lite rik… både på konst och vänner. Här finns ett helt Galleri av bilder från hela världen.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Hej där
  Så trevligt att du tittade in på min blogg. Vilket gjorde att jag fann dig och dina fina saker. Dessutom så bor vi inte så långt ifrån varandra, du i Linnéstaden och jag i Örsviken. Snipen och Nordgården känner du förmodligen till.
  Dina Atc kort är små konstverk och jag håller med.
  Har gjort en del som jag "inte bytt" för jag tycker om dem och vill behålla dem. Vill egentligen bara byta så jag får vita. Du hade vita och kanske vi kan byta med varandra?
  Ha ett underbart härlig dag och hoppas att du tittar in igen någon dag. Jag är ny bloggare och håller på att lägga in från dåtid till nutid som ett litet "bibliotek" för att kunna se vad, hur och varför om du förstår tanken.
  Med positiv hälsning
  Ewa-Christine

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra ATC-kort. Jag älskar vitt......och kul att du var inne på min blogg. Jag är ny inom detta "äventyr" och ser att vi bor nära varandra. Jag bor i Örsviken (Snipen och Nordgården) i Norra Halland som gränsar till Västra Götaland. Om du inte besökt Nordgården så är det värt ett besök.
  Ha en bra dag
  Ewa-Christine

  SvaraRadera
 3. Ewa-Christine: Kul att du tittade in...Snipen kände jag till ;) det står ju så på en av bussarna som kör på linnegatan. Tack för ditt beröm och visst kanske vi kan byta i framtiden, just nu har jag inga på lager men det ska väl göras fler.

  Jag tror att jag även fick ett mail av dej och skulle svara på det, men plötsligt vara det bara försvunnet, nu ska jag googla mej vidare på Nordgården... vem vet, det kanske blir ett utflycktsmål i vår.

  SvaraRadera
 4. Hej igen
  Ja åk till Nordgården, du kommer att få mycket till "själen" och ljuset är en anings ljusare härute.
  Nordgården har härliga luncher (tyvärr lite dyra), ibland kanske vi kan unna oss lyxen med att spendera lite extra.
  Det är OK att du inte har ATC-kort men jag tyckte att dom var så fina och jag har med nöje vandrat runt på din blogg.
  Ha en skön morgondag
  Med positiv hälsning
  Ewa-Christine

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...