Tema - Cirkel

Att hitta mitten och göra en cirkel på tekannans mitt är när man drejar den naturliga formen. Men innan jag lärde mej dreja byggde jag upp denna tekanna med en slags kavlingsteknik och sedan skulle cirkeln i mitten skäras ut, vilket var ett litet precionsarbete för att få det helt runt.
Detsamma gäller locket i vänstra övre hörnet som också skulle göras så runt som möjligt och passa in i tekannan.
Muggen däremot är drejad (vänster mitt), även där krävs det träning vilket den som försökt vet hur lätt det är att själva mitten (centreringen) gärna springer iväg åt sidan och man får börja om på nytt.
Dessa cirklar är mitt bidrag till tisdagstemat men för att du ska se vad det är jag fotat från ovan har jag infogat ett foto på tekannan och muggen under cirklarna. Passar även på att berätta att här har jag använt olika oxider för att få de färger jag önskade och en transparent matt glasyr som krackelerar så vackert.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Åh... den tekannan är ju bara SÅ fin!!!
    Länge sedan jag var här inne och kikade... men nu blev jag fast ett långt tag och minns hur vansinnigt kul vi hade!
    Finns tekannan kvar fortfarande?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...