Tävlingen avslutad och vinnare är...


Johanna som så rätt gissade på Keramik, tävlingen hittar du här. Eftersom det rätta svaret redan givits och den första siffran i de 4:a sista siffrorna i mitt personnr är 3 så finns det ingen anledning att fler gissar bara för att jag ska få fler kommentarer så därmed avslutar jag tävlingen.

Men visst var det kul så jag kommer väl med en ny så småningom. Och jag tackar alla som kommit med sina gissningar.

Det är bara drejandet jag kan förlora mej så totalt i att det inte spelar någon roll om jag till slut bara sitter med en liten, liten lerklump och formar och formar tills det slut inte finns något kvar. Bara att hålla i denna snurrande klump och känna leran formas under händerna är helt underbart.

Drejandet har nog facinerat mej sen riktigt liten då jag och min kusin grävde lera och låtsas dreja på några runda höga föremål på morfars gård. Tyvärr var min första keramiklärare i min ungdom inte så smart när han talade om hur svårt det var och sedan satte en lerklump i handen på oss och sedan bara skrattade då denna flögg in i väggen. Men det är historia, och tur är det väl att det aldrig är försent att lära... för nu känner jag att jag kan även om det behövs mer träning för att ge ännu mer färdighet. Bilden föreställer ett av mina första drejade föremål, och den som känner till lite om drejning förstår kanske att kanterna plötsligt liksom föll ner, men det gick ju ändå att få det att bli ett litet fat.


4 kommentarer:

 1. keramik var det första jag tänkte på men jag såg att någon redan skrivit det så då spelade det ju ingen roll, så då chansade jag på nåt annat!
  Grattis tilld en lyckliga vinnaren!

  SvaraRadera
 2. Lizaloop, det var ju synd att du inte chansade på det iaf då, då hade ju du blivit nr 3 som gissat på Keramik. Bättre lycka nästa gång jag kör en tävling igen

  SvaraRadera
 3. Hej...visst är det härligt me keramiken, liksom du, kan jag me barar glömma tid å rum då man sitter å drejar å knådar..det är helt underbart å få skapa nåt, spelar ingen roll vad.
  Lycka till me dina alster..kram Helén i Piteå.

  SvaraRadera
 4. Helan: Tack för din välgångsönskning, du har så rätt så... skapande är en fröjd för själen

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...