Tisdagstema - lång

Det var väldigt lång tid sedan jag målade på porslin, på den gröna står det 1971, alltså någon gång i tonåren. Dessa 2 målade jag hos mormor i Roskilde. Den undre tallriken med tillhörande mugg har hon målat. Hon hade ett litet annex på gården där vi satt sommartid och målade, nästan mitt bland i hennes av blommor prunkande trädgård. Mormor själv målade porslin så länge jag kan minnas och 2 av mina mostrar följde i hennes fotspår och arbetade dessutom på Konglige Dansk porselinfabrik. För mitt eget vidkommande stannade det vid dessa 2 alster, då besöken hos mormor inte var så ofta efter att vi flyttat från helsingborg, även om det var väldigt kul.

2 kommentarer:

 1. Så härligt att ha "ungdomen" fångad i så fina ting. Dessutom har de en historia. 27 år svindlar snabbt förbi eller hur?
  Jättefint målat, och visst ser man att det finns konstnärliga likheter eller?
  Ha en skön helg
  Ewa-Christine

  SvaraRadera
 2. Ewa-Chrstin: Känns som igår jag gjorde dom, och som om mormor fortfarande finns i sin lilla atelje. Men tyvärr, ungdommen har flytt och momors hus är sålt. Tack för dina söra ord och att du lämnar dom här. Skön helg till dej med...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...