Ordning på stickor och virknålar


Så äntligen... tack vare att sticknerven fick liv igen när jag stickade mössan som du kan se här och plötsligt insåg att det blir betydligt roligare att sticka om man inte varje gång ska ner i en låda och försöka hitta olika stickor och sen para ihop dom (om man ens lyckas få tag i 2 samma) för att inte tala om rundstickorna som bara fastnar och trasslar till sej. Virknålar samma problem då jag hade dom i en burk där dom fastnade i kanten varje gång jag skulle ha upp dom.

Så... igen... äntligen fick jag sytt mej ett fodral. bestämde mej för att göra det ordentligt med en gång så att allt fick plats. Från stickor nr 2 till 10 får plats, strumpstickor och virknålar och lite annat smått och gott, ändå mäter fodralet endast 50 ggr 40 cm och blir ca 7 cm tjock när den är ihoprullad.

Däremot är jag inte lika duktig som vissa andra på att skapa ett mönster och lägga upp "så här gör du" men på bloggen Alla kan sy finns en jättebra beskrivning om du också vill ha ordning och reda.

Sen blir jag alltid så nöjd när jag kan återvinna... det blommiga yttertyget  är faktiskt 40 år gammalt som jag köpte och sydde överkast, duk, lampskärm m.m till min första lilla etta som jag ville ha så där riktigt gammaldags romantiskt. Jag har hur mycket tyg som helst av detta då överkastet var hellångt med rynkad kant runt om. Tyget har blivit liggande då jag inte nänts slänga men nu fick jag iaf använt en liiiten bit av det. Fodertyget är ett gammalt lakan, av ett sånt där riktigt hederligt hållbar sort. Så här känner jag mig riktigt nöjd  :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...